Rådgivning - Minkbure

I de senere år er der indenfor landbruget kommet større fokus på dyrs velfærdsmæssige forhold og det gælder i særdeleshed indenfor pelsdyrbranchen. 

Det har medført at de danske pelsdyravlere er blevet pålagt en lang række lovgivningsmæssige krav fra fødevarestyrelsen. Det kan til tider være uoverskueligt at kende til alle disse regler og krav. Her på siden vil vi forsøge at rådgive dig bedst muligt omkring hvad loven kræver, for netop de produkter vi fører.​

§ REGLER FOR STØRRELSEN AF BURRUM TIL MINK I ÉTPLANS BURE:

Iht. ”Bekendtgørelse om beskyttelse af pelsdyr” Kapitel 11 forskriver loven vedr. dimensionerne for minkbure at:

Højde på minkbur: Alle minkbure skal have en minimumhøjde på 45cm./18”. Ved etage/klatrebure skal både over og underbur have en minimumhøjde på 45cm./18”, dvs. 90cm./36” tilsammen.

Bredde/Længde (grundareal) på minkbur: Alle burrum til mink skal have et grundareal på minimum 2550cm2., der eksklusiv redekasse ikke må være mindre end 30cm./11,8” bredt og 70cm./27,56” (i ét plan) langt.

§ NYT KRAV OM BÅDE HYLDER OG RØR I MINKBURE FRA 1. JULI 2014:

De nye regler betyder, at mink fra 1. juli 2014 har krav på halm, krav på hylder, som de kan springe op på, og krav om rør, som de kan lege med.

Du kan læse mere om reglerne for hylder og rør på:

§ REGLER FOR STØRRELSE AF BURRUM TIL MINK I ETAGE/KLATRE BURE:

I de senere år er etage/klatreburene blevet meget populære, da man derved kan have flere dyr på samme plads som før. Det er en meget billig måde at udvide sin bestand på.

Et etage/klatrebur er i sin enkelthed et normalt étplansbur med en påsat overetage, hvor der enten kan gå et eller to dyr ekstra. Dyrene har således mulighed for at klatre fra den ene etage og til den anden.
Loven foreskriver at for hvert ekstra dyr man indsætter, skal der være mindst 850cm2 ekstra areal.

Du kan læse mere om reglerne for størrelse af burrum til mink på:

Kontaktformular​

Udfyld punkterne og vi vil vende tilbage til dig,

hurtigst muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firma

KK service/Began Tråd ApS

CVR: 32836488

Adresse​

Hvedemarken 8

7620 Lemvig

Kontakt

Telefon: 40 73 78 58

E-mail: bk@kkbegan.dk